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The S&TC technical resolution committee, meeting in Atlanta, GA, on March 4, 1996, 
acted on a request for clarification of the application of Section 236.330 of the RS&I.  
The question before the committee was whether or not this rule should be applicable to 
power-operated switch machines. 
 
After a review of historical documents and AAR recommended practices, it was the 
consensus of the committee that the application should be changed to make the rule 
applicable only to pipe-connected switch-and-lock movements, and to exempt power-
operated switch machines from the requirements of this rule.  The application of 236.330 
was edited to read: 
 
Application: 
 
 Applies to both interlocking and traffic control systems. 
 
Applies only to pipe-connected, mechanically-operated switch-and-lock movements.  
Does not apply to power-operated switch machines such as US&S M2, M3, M22, or M23 
machines or GRS Model 5 or 55 switch machines. 
 
Holes and notches in lock rod should have square edges to prevent forcing locking dog or 
plunger into lock rod. 
 


